Energieleveranciers Ridderkerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ridderkerk vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve welkomstacties die je niet via de website van bijv. Clean Energy en UnitedConsumers kan scoren. Overstappen gaat eenvoudig en vlug. Op deze website vind jij nuttige toelichtingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ridderkerk

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Ridderkerk? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en woonplaats. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder schenken enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €135 tot €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Bitgummole.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ridderkerk juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens vind je een tabel met relevante energieleveranciers. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.850 kWh 650 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Engie tot UnitedConsumers.

Bekijk het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €455 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ridderkerk

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze speciale vergelijker kan jij meteen energieprijzen Ridderkerk vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en vind probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk ogenblikkelijk de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Kollumerpomp afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ridderkerk?

 1. Voer jouw locatie in (Zuid-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Ridderkerk juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Ridderkerk? Onder dit stukje bekijk je een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Eneco, Essent, Pure Energie + Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio op basis van een verbruik van 2300 kWh – 2750 kWh stroom en 1200 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over je energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: achterhaal altijd de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ridderkerk. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin bekijk jij alle tarieven en regelgeving (bijvoorbeeld regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele energiecontract wordt opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieleverancier. Normaal gesproken dien je dit te doen zo’n week voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” maatschappij speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Ridderkerk. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Daarbij ontvangen jullie een eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “gas van Energieflex“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Ridderkerk.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie reduceert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Ridderkerk

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Ridderkerk en bespaar op gas en licht!