Energieleveranciers Rhenen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rhenen vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle speciale kortingsacties die jij via de sites van onder andere Energiedirect.nl en Qwint kunt vinden. Overstappen gaat simpel en is zo gepiept. Op deze website doorzoek jij toepasbare details en support ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rhenen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Rhenen? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energienota. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder verstrekken veel aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €145 – €200. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Bilthoven.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rhenen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan volgt een overzicht met de beste energiemaatschappijen. Jij kiest meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle bekende partijen vergelijken. Van Clean Energy tot Vattenfall.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rhenen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze speciale vergelijker kun je vlug energieprijzen Rhenen vergelijken. Voer je adres plusverbruiksgegevens in, en vind direct de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal meteen de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Kolham afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Rhenen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Rhenen juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Rhenen? Hier vind jij een opsomming met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, NLE, Essent, Vattenfall en natuurlijk Oxxio, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1550 kWh t/m 3850 kWh stroom en 950 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: controleer zeker even de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Rhenen. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de nieuwe energieleverancier. Daarin vind je alle tarieven en kleine lettertjes (denk aan regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Het vorige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige aanbieder. Meestal dien je dit te doen zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Rhenen. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Voorts incasseer jij een eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “gas van E.ON“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). De meeste aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Rhenen.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Utrecht.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie kan verlagen kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Rhenen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Rhenen en betaal minder voor gas en licht!