Energieleveranciers Reitsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Reitsum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. De Vastelastenbond en UnitedConsumers kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en vlug. Hieronder vergaar je toepasbare toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Reitsum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Reitsum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en postcode. Eveneens moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden veel maatschappijen een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €135 – €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Berlicum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om nogal een gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Reitsum juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een tabel met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 650 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 2.050 m³

Complete vergelijking

Alle erkende providers vergelijken. Van Energieflex tot aan HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €455 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Reitsum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door onze speciale vergelijker kun je moeiteloos energieprijzen Reitsum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruik in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan website van de aanbieder. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en vergelijk ogenblikkelijk de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Klijndijk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Reitsum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Reitsum juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Reitsum? Onder dit stukje doorzoek jij een lijstje met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Vattenfall maar uiteraard ook Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers op basis van een verbruik van 1900 kWh t/m 2650 kWh stroom en 950 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: doorzoek uiteraard de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Reitsum. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de gekozen organisatie. Daarin zie je de prijzen en condities (denk aan netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Jouw oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf in de regel het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit vlak voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige maatschappij geeft dit door aan jouw “oude” energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Reitsum. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Tevens incasseer jij een overzicht + eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “stroom van Liander“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Onder andere een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Ferwerderadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie kunt minderen kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Reitsum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Reitsum en bespaar op gas en licht!