Energieleveranciers Reeuwijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Reeuwijk vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke welkomstacties die men standaard niet bij bedrijven als Energiedirect.nl en Vattenfall kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en rap. Op deze website vergaar je nuttige details en tips dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Reeuwijk

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Reeuwijk? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gas consumptie en locatie. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Ook hanteren flink wat leveranciers een hoge welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 – €290. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Berkenwoude.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Reeuwijk mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna check je een overzicht met beschikbare energieleveranciers. Je selecteert à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.800 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.050 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €495 per jaar.

Gelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Reeuwijk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels energieleverancieractie.nl kan men ogenblikkelijk energieprijzen Reeuwijk vergelijken. Vul jouw locatie & stoom/gas verbruik in en vind eenvoudig het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaald pakket? Klik dan op site van de leverancier. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vind rap de beste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Klazienaveen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Reeuwijk?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Reeuwijk mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Reeuwijk? Hier bekijk je een opsomming met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, NLE, Essent, Vattenfall + Qurrent, ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1700 kWh tot 3700 kWh stroom en 800 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: bekijk altijd de voorschriften van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Reeuwijk. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de aankomende energiemaatschappij. In dit schrijven bekijk jij de overeengekomen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Het huidige energiecontract wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige energieleverancier. Doorgaans dien je dit te doen iets voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan jouw “oude” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Reeuwijk. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “stroom van Vandebron“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij de energievraag weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Reeuwijk

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Reeuwijk en betaal minder voor gas en licht!