Energieleveranciers Ratum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ratum vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel speciale acties die jij niet via de normale weg bij o.a. Energiedirect.nl of Qwint ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en probleemloos. Op de site vind je functionele details en handreikingen ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ratum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ratum? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, vastrecht, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook schenken veel aanbieders een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €100 tot €210. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Helden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ratum mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens vind je een resultatenpagina met relevante energie aanbieders. Jij kiest direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het invoeren van jouw verbruik? Hier vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 625 m³
2 personen 2.275 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Engie tot aan HVC.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €425 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ratum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. de vergelijker kan jij à la minute energieprijzen Ratum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en kies binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vergelijk eenvoudig de beste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Radewijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Ratum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Gelderland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Ratum mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Ratum? Op deze pagina doorzoek jij een tabel met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Greenchoice, Eneco, Vattenfall en natuurlijk Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio met een verbruik van 1800 kWh tot 3250 kWh stroom en 1300 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: achterhaal altijd de condities van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ratum. Wanneer je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energieaanbieder. Aan de hand daarvan lees je de kosten en voorwaarden (zoals vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je vorige pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken gebeurt dit vlak voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energiemaatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Ratum. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Bovendien incasseer je een overzicht + eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “opzeggen Vattenfall“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zon en wind (energie). Veel van de aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Winterswijk.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Gelderland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag vermindert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ratum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Ratum en bespaar op gas en licht!