Energieleveranciers Purmerend Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Purmerend vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijv. Greenchoice en Powerpeers kunt vinden. Overstappen gaat moeiteloos en vlug. Op energieleverancieractie.nl bekijk je handige details en adviezen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Purmerend

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Purmerend? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens gunnen de meeste maatschappijen een gulle welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €120 tot €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Beneden-Leeuwen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Purmerend mei 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Aansluitend tref jij een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time geregeld. Moeite bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op de site check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 625 m³
2 personen 2.475 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot en met Pure Energie.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €315 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Purmerend

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via de vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Purmerend vergelijken. Vul postcode + huisnummer + gas/licht inschatting in en vind onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaald contract? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vergelijk à la minute de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Kats afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Purmerend?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Purmerend mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Purmerend? Op deze website doorzoek jij een opsomming met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie en natuurlijk Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2100 kWh t/m 4200 kWh stroom en 1100 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: bekijk wel de condities van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Purmerend. Nadat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energieleverancier. Daarin tref jij alle tarieven en bijkomende kosten (denk aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie vorige energiepakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige aanbieder. Normaal gesproken doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Purmerend. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “stroom van DELTA“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Denk aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Purmerend.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik vermindert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Purmerend

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Purmerend en bespaar op gas en licht!