Energieleveranciers Purmer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Purmer vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website lees je functionele details en hulp bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Purmer

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Purmer? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en woning. Ook moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Verder verstrekken de meeste bedrijven een gulle welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot +/- €290. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Bemmel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Purmer mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens volgt een tabel met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hieronder check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle bekende providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €335 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Purmer

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op basis van de vergelijker kan je eenvoudig energieprijzen Purmer vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en zoek probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere leverancier? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en bekijk eenvoudig de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Katlijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Purmer?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Purmer mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Purmer? Op deze website bekijk je een ranglijst van meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE en ook Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1750 kWh tot 2700 kWh stroom plus 1100 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: check altijd de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Purmer. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe maatschappij. Daarin vind jij de geldige tarieven en regelgeving (onder andere regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende energiecontract wordt stopgezet. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” maatschappij. Normaliter wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de overstap. Jouw aanstaande energieleverancier communiceert dit weer richting jouw oude energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Purmer. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Daarnaast krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “stroom van De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Bijna alle maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Edam-Volendam.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je het verbruik van energie vermindert heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Purmer

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Purmer en betaal minder voor gas en licht!