Energieleveranciers Katlijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Katlijk vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale welkomstacties die jij via de sites van onder andere Clean Energy en Pure Energie kan scoren. Overstappen van energie gaat makkelijk en probleemloos. Op de site doorzoek jij handige feiten en tips ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Katlijk

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Katlijk? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en woning. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: vastrecht, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden de meeste maatschappijen een hoge welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot €285. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken t Haantje.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aanzienlijk flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Katlijk mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Nadien tref jij een tabel met de beste energie aanbieders. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Problemen bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 625 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle grote providers vergelijken. Van Eneco tot aan Vandebron.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Direct overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Katlijk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van de vergelijker kan men snel energieprijzen Katlijk vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en kies meteen de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zeker pakket? Bekijk dan site van de leverancier. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en signaleer binnen no-time de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in De Cocksdorp afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Katlijk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Katlijk mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Katlijk? Op energieleverancieractie.nl vind jij een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Essent + Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Powerpeers met een verbruik van 2250 kWh t/m 3400 kWh stroom plus 750 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van je leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: achterhaal wel de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Katlijk. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan tref je afgesproken prijzen en extra regels (zoals regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat huidige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Normaliter doe je dit iets voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Katlijk. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarbij krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “energie vergelijken bij Cogas“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal maatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Heerenveen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw energieconsumptie vermindert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Katlijk

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Katlijk en betaal minder voor gas en licht!