Energieleveranciers Pieterzijl Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Pieterzijl vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek aantrekkelijke acties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Greenchoice of Vrijopnaam kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en vlug. Hieronder doorzoek jij bruikbare aanwijzingen en hulp dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Pieterzijl

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Pieterzijl? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gasverbruik en woning. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energienota. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder hanteren veel organisaties een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €180 – €190. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Beerta.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Pieterzijl april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Nadien check je een resultatenpagina met de goedkoopste energie aanbieders. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Tips gebruiken bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 personen 2.350 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Greenchoice tot aan Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Pieterzijl

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze tool kunnen jullie rap energieprijzen Pieterzijl vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en zoek à la minute het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan website van de aanbieder. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en vind onmiddellijk de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Kubaard afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Pieterzijl?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Pieterzijl april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Pieterzijl? Op energieleverancieractie.nl vind jij een aantal van beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Vattenfall, Eneco, Pure Energie en ook Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 2350 kWh tot 3950 kWh stroom en 1400 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: achterhaal zeker even de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Pieterzijl. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energiemaatschappij. In deze mail of brief bekijk jij de geldige tarieven en condities (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Je lopende energiepakket wordt beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe maatschappij. Dikwijls gebeurt dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de gekozen overstapdatum. De toekomstige energiemaatschappij speelt de standen door aan de “vroegere” leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Pieterzijl. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Voorts incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk direct Vrijopnaam“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding in de gemeente Zuidhorn.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Remeha, Atag, Intergas, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Pieterzijl

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Pieterzijl en bespaar op gas en licht!