Energieleveranciers Petten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Petten vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel unieke acties die jij niet via de normale weg bij o.a. Essent en MAIN Energie kunt vinden. Het oversluiten gaat gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Hier doorzoek jij functionele gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Petten

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Petten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Tevens schenken veel maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €175 tot €195. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Beegden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een behoorlijk gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Petten juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna doorzoek je een tabel met de goedkoopste energiemaatschappijen. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot NLE.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €415 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Petten

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van onze zoekmachine kan jij direct energieprijzen Petten vergelijken. Voer je adres & stoom/gas verbruik in en selecteer rap de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zeker pakket? Bekijk dan de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en vind ogenblikkelijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Jorwert afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Petten?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Petten juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Petten? Op deze website lees je een ranglijst van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Eneco en natuurlijk Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl met een verbruik van 2150 kWh t/m 2900 kWh stroom en 1200 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: doorzoek zeker even de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Petten. Als jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieaanbieder. In dit schrijven lees je afgesproken prijzen en extra regels (onder andere aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het oude energiecontract zal worden beëindigd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken moet dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Petten. Hiervoor krijg je een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “vergelijk direct Powerpeers“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Schagen.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, Atag, AWB, Intergas of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Petten

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Petten en bespaar op gas en licht!