Energieleveranciers Papenvoort Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Papenvoort vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij onder andere Clean Energy of UnitedConsumers kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en rap. Hier lees je handige aanwijzingen en tips t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Papenvoort

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Papenvoort? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en postcode. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren enkele maatschappijen een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €175 t/m €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Barendrecht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Papenvoort juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarop check je een resultatenpagina met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Problemen bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle grote providers vergelijken. Van E.ON tot aan Pure Energie.

Een lagere energierekening

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Papenvoort

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze speciale vergelijker kunnen jullie meteen energieprijzen Papenvoort vergelijken. Vul jouw locatie + stoom/gas verbruik in en bekijk meteen de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en signaleer meteen de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Jannum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Papenvoort?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Papenvoort juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Papenvoort? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een ranglijst van beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie + Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE gerekend met een verbruik van 2150 kWh t/m 3400 kWh stroom en 1150 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: doorzoek zeker even de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Papenvoort. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieleverancier. Aan de hand daarvan tref jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (denk hierbij aan aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie vorige pakket zal worden opgezegd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaliter het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Doorgaans dien je dit te doen zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder stuurt de standen door naar de eerdere energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Papenvoort. Je kunt rekenen op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bijstellen. Voorts krijgen jullie de eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “vergelijk direct Greenchoice“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Veel aanbieders van energie doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Aa en Hunze.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie kan verlagen kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Papenvoort

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Papenvoort en betaal minder voor gas en licht!