Energieleveranciers Jannum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Jannum vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Huismerk Energie en Leon Zeewolde ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en prettig. Hieronder lees je handige details en handreikingen bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Jannum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Jannum? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gasverbruik en postcode. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste leveranciers een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 t/m €240. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Stellendam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een behoorlijk gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Jannum april 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Dan check je een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je ontdekt moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 600 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Qurrent.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Jannum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze zoekmachine kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Jannum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in en bekijk ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en ontdek ogenblikkelijk de beste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Castelre afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Jannum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Jannum april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Jannum? Hier check je een opsomming met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice en ook Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers met een verbruik van 2000 kWh t/m 2750 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw huidige maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: controleer altijd de voorschriften van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Jannum. Als je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen organisatie. Daarin lees je de prijzen en voorwaarden (denk aan leveringkosten, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Als jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende gas en stroom pakket wordt beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Normaliter wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de overstapdatum. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Jannum. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Daarnaast krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “energie vergelijken bij Eneco“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De aanbieders kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Ferwerderadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je jouw energieconsumptie kunt minderen kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Jannum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Jannum en betaal minder voor gas en licht!