Energieleveranciers Overijssel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overijssel vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve acties die jij via de sites van bijv. Eneco en NLE kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en vlug. Op deze website bekijk je bruikbare informatie en tips voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Overijssel

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Overijssel? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gas consumptie en adres. Verder moet je verder kijken dan uitsluitend de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Ook hanteren flink wat organisaties een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €165 – €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken IJsselmuiden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overijssel april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna doorzoek je een tabel met beschikbare energiemaatschappijen. Je selecteert rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.975 kWh 625 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Innova Energie.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Overijssel

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels de vergelijker kun jij à la minute energieprijzen Overijssel vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en kies eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en ontdek à la minute de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Schiermonnikoog afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Overijssel?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Overijssel april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Overijssel? Op deze website vind jij een aantal van beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, NLE maar ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 1550 kWh t/m 4500 kWh stroom en 1100 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij je leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: check zeker even de voorwaarden van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Overijssel. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe aanbieder. In dit schrijven bekijk jij de geldige tarieven en regelgeving (denk aan energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Het actuele pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande maatschappij. In de regel dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Overijssel. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarbij incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “actie Enduris“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante alternatieven zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De organisaties kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Overijssel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Overijssel

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Overijssel en bezuinig op gas en licht!