Energieleveranciers Schiermonnikoog Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schiermonnikoog vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel exclusieve aanbiedingen die jij via de sites van onder andere De Vastelastenbond en Pure Energie kan scoren. Het oversluiten gaat eenvoudig en zonder problemen. Op deze website vind je nuttige toelichtingen en support bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Schiermonnikoog

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Schiermonnikoog? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: energieconsumptie en locatie. Eveneens moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren sommige bedrijven een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €115 – €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Burdaard.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk ingewikkelde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schiermonnikoog juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Je treft rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Hieronder bekijk jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.000 m³

Alle aanbieders

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot Oxxio.

Flink besparen op jouw energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €485 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Schiermonnikoog

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Via onze speciale vergelijker kan jij moeiteloos energieprijzen Schiermonnikoog vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en zoek moeiteloos het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dit vind je in de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Leuth afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Schiermonnikoog?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Schiermonnikoog juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Schiermonnikoog? Hieronder vind je een lijstje met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Essent, Eneco, Greenchoice en ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 2300 kWh t/m 3250 kWh stroom en 900 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: achterhaal altijd de opgestelde regels van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Schiermonnikoog. Wanneer je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de gekozen energieleverancier. Hierin bekijk jij alle tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Het huidige energiepakket wordt beëindigd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande leverancier. In de meeste gevallen moet dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar het kan ook best een paar dagen na de overstap. Jouw aanstaande energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Schiermonnikoog. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Tevens krijg je te maken met de eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “goedkope tarieven UnitedConsumers“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De leveranciers bestellen zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Schiermonnikoog.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag weet te verkleinen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Schiermonnikoog

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Schiermonnikoog en bezuinig op gas en licht!