Energieleveranciers Burdaard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Burdaard vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Engie en Leon Zeewolde kan scoren. Het oversluiten gaat eenvoudig en probleemloos. Hier lees je praktische aanwijzingen en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Burdaard

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Burdaard? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de energienota. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Verder bieden veel organisaties een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €150 tot €235. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Meerstad.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aardig moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Burdaard februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Daarop volgt een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Problemen bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hieronder bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Vattenfall.

Vind het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €255 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Burdaard

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij onze speciale vergelijker kan je snel energieprijzen Burdaard vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + energieverbruik in en zoek vlug het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen rechts en check onmiddellijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Vierakker afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Burdaard?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Burdaard februari 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Burdaard? Op de site lees je een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Greenchoice, Essent, NLE en natuurlijk Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Budget Energie berekend met een consumptie van 2200 kWh t/m 2650 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check zeker even de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Burdaard. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende aanbieder. In deze mail of brief bekijk je de geldige tarieven en condities (onder andere energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je lopende energiecontract wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande aanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar het kan ook best twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder speelt de standen door aan de eerdere aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Burdaard. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Qwint korting“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energiemaatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Ferwerderadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Burdaard

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Burdaard en bespaar op gas en licht!