Energieleveranciers Overdinkel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overdinkel vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Anode Energie en Innova Energie kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hieronder vind jij nuttige gegevens en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Overdinkel

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Overdinkel? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Ook hanteren flink wat leveranciers een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot €210. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Bakkeveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een behoorlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overdinkel juni 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna doorzoek je een opsomming met de beste energieleveranciers. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hier vind jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 725 m³
2 personen 2.300 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Anode Energie tot MAIN Energie.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €335 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Overdinkel

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. de vergelijker kan jij direct energieprijzen Overdinkel vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en vind eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check eenvoudig de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in IJsselstein afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Overdinkel?

 1. Geef jouw postcode door (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Overdinkel juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Overdinkel? Op deze website vind jij een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Pure Energie, Essent, Eneco + Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2300 kWh tot 3450 kWh stroom plus 1250 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk zeker even de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Overdinkel. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de aankomende organisatie. In deze mail of brief bekijk je alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie oude pakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige leverancier. Meestal doe je dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw oude leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Overdinkel. Je ontvangt hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Voorts krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “vergelijk direct Allure Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties kopen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Losser.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Overdinkel

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Overdinkel en betaal minder voor gas en licht!