Energieleveranciers Ouwsterhaule Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €225 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ouwsterhaule vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Huismerk Energie of Leon Zeewolde kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en probleemloos. Op energieleverancieractie.nl vind je nuttige informatie en support bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ouwsterhaule

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ouwsterhaule? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook gunnen flink wat leveranciers een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €185 t/m €275. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Baflo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een behoorlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ouwsterhaule april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna volgt een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Problemen bij het schatten van jouw verbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 600 m³
2 personen 2.125 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Eneco tot en met NLE.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €225 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ouwsterhaule

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. de vergelijker kan je à la minute energieprijzen Ouwsterhaule vergelijken. Voer je adres & gas/licht inschatting in en vind rap het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald pakket? Ga dan verder naar site van de leverancier. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en check binnen no-time de beste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in IJmuiden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Ouwsterhaule?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Ouwsterhaule april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ouwsterhaule? Op energieleverancieractie.nl lees je een ranglijst van gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, NLE + Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, ENGIE op basis van een verbruik van 2100 kWh – 2950 kWh stroom en 1300 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van je maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: doorzoek uiteraard de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ouwsterhaule. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energieleverancier. Aan de hand daarvan tref jij de kosten en regelgeving (onder andere opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Het werkende energiecontract zal worden beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe leverancier. Doorgaans gebeurt dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot twee weken na de overstap. Jouw toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar de eerdere aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Ouwsterhaule. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarnaast krijg je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “contract RENDO Netwerken“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik weet te beperken kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Ouwsterhaule

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Ouwsterhaule en bespaar op gas en licht!