Energieleveranciers IJmuiden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in IJmuiden vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek speciale acties die men standaard niet bij o.a. Clean Energy of Vrijopnaam ontvangt. Overstappen gaat simpel en zonder problemen. Op de site doorzoek jij functionele toelichtingen en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier IJmuiden

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in IJmuiden? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien schenken sommige leveranciers een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €120 tot €245. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Staphorst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aanzienlijk flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in IJmuiden juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Hierna vind je een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Je selecteert meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo gedaan. Advies nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hier bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met UnitedConsumers.

Flink besparen op jouw energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in IJmuiden

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van onze tool kan men ogenblikkelijk energieprijzen IJmuiden vergelijken. Geef je woongegevens & stoom/gas verbruik in en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en bekijk binnen no-time de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Bunnik afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in IJmuiden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in IJmuiden juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in IJmuiden? Op energieleverancieractie.nl check je een opsomming met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent met een verbruik van 2050 kWh – 3900 kWh stroom en 900 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: check zeker even de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in IJmuiden. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de gekozen maatschappij. Daarin vind je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (onder andere vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Het actuele energiecontract wordt beëindigd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” maatschappij. Meestal moet dit iets voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder stuurt de standen door naar jouw oude leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in IJmuiden. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bijstellen. Voorts krijg je een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “overstappen naar Liander“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Velsen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in IJmuiden

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in IJmuiden en betaal minder voor gas en licht!