Energieleveranciers Ouwster-Nijega Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ouwster-Nijega vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle exclusieve acties die men standaard niet bij bijv. Greenchoice of Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Het oversluiten gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hieronder vind je toepasbare feiten en handreikingen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ouwster-Nijega

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ouwster-Nijega? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Verder moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dit beïnvloed maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden flink wat aanbieders een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Baexem.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over nogal een complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ouwster-Nijega april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens vind je een resultatenpagina met de beste energiebedrijven. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hieronder vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 750 m³
2 personen 2.175 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle grote organisaties vergelijken. Van Essent tot Innova Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Ouwster-Nijega

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. energieleverancieractie.nl kun je rap energieprijzen Ouwster-Nijega vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en selecteer direct de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker pakket? Dit vind je in website van de aanbieder. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en signaleer meteen de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in IJlst afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ouwster-Nijega?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Ouwster-Nijega april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ouwster-Nijega? Op deze pagina vind jij een lijstje met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall en ook Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie op basis van een verbruik van 1550 kWh tot 3400 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: doorzoek uiteraard de opgestelde regels van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ouwster-Nijega. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen leverancier. Daarin zie jij de kosten en voorwaarden (onder andere energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je lopende energiepakket wordt beëindigd. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je verhuizen? Je moet dan zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energiemaatschappij. Meestal dien je dit te doen vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Ouwster-Nijega. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Ook incasseer je een eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “contract Endinet Groep“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). Het gros van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je het verbruik van energie kunt terugdringen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Ouwster-Nijega

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Ouwster-Nijega en betaal minder voor gas en licht!