Energieleveranciers IJlst Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in IJlst vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve kortingsacties die men standaard niet bij aanbieders zoals Allure Energie of MAIN Energie kan afsluiten. Het oversluiten gaat simpel en zonder problemen. Hier bekijk je functionele gegevens en handreikingen bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier IJlst

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in IJlst? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast gunnen veel organisaties een royale welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €125 t/m €200. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Standdaarbuiten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in IJlst juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend volgt een lijst met de meest voordelige energiebedrijven. Je selecteert à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hierna vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle grote partijen vergelijken. Van Fenor tot Oxxio.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €395 per jaar.

Direct overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in IJlst

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels onze speciale vergelijker kun je probleemloos energieprijzen IJlst vergelijken. Vul postcode + huisnummer & energieverbruik in en vind direct de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dat is te vinden in site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vind direct de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Bunne afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in IJlst?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in IJlst juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in IJlst? Hieronder vind je een lijstje met beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Essent, NLE, Vattenfall en ook Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1500 kWh t/m 3350 kWh stroom en 1150 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van je energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: controleer uiteraard de kleine lettertjes van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in IJlst. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande organisatie. Daarin bekijk je alle tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Het huidige energiepakket zal worden opgezegd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Meestal doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. De nieuwe energiemaatschappij geeft dit door aan jouw “oude” energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in IJlst. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarbij ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “overstappen naar Vrijopnaam“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven bestellen windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in IJlst

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in IJlst en betaal minder voor gas en licht!