Energieleveranciers Oudwoude Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oudwoude vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die men standaard niet bij aanbieders zoals DELTA en Innova Energie kan afsluiten. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hier lees je handige aanwijzingen en handreikingen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oudwoude

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Oudwoude? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woning. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden sommige bedrijven een royale welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot +/- €215. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Bad Nieuweschans.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oudwoude juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Nadien volgt een tabel met relevante energiecontracten. Je selecteert snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Problemen bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 600 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Vattenfall.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oudwoude

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van energieleverancieractie.nl kan jij binnen no-time energieprijzen Oudwoude vergelijken. Vul postcode + huisnummer & gas/licht inschatting in en kies snel de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker pakket? Selecteer dan website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen aan de rechterkant en vergelijk onmiddellijk de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Iens afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Oudwoude?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Oudwoude juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Oudwoude? Hieronder vind jij een aantal van veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Essent + Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1500 kWh t/m 4400 kWh stroom en 1200 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: doorzoek ten alle tijde de opgestelde regels van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Oudwoude. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe maatschappij. Aan de hand daarvan tref jij afgesproken prijzen en condities (onder andere leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jouw lopende contract zal worden beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieleverancier. Meestal dien je dit te doen vlak voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstap. Jouw aanstaande leverancier stuurt de standen door naar je voormalige aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Oudwoude. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens krijg je een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “contract Enduris“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante opties zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je het verbruik van energie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Oudwoude

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Oudwoude en bezuinig op gas en licht!