Energieleveranciers Iens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Iens vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. Energiedirect.nl en Qurrent kunt vinden. Het oversluiten gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op deze website vind jij handige informatie en tips bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Iens

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Iens? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en locatie. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens gunnen sommige organisaties een flinke welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €165 tot €255. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Stadskanaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Iens juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarna vind je een overzicht met relevante energie aanbieders. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel gepiept. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Anode Energie tot Oxxio.

Altijd de laagste prijs

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Iens

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze zoekmachine kunnen jullie snel energieprijzen Iens vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en bekijk onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald pakket? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en check onmiddellijk de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Buitenpost afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Iens?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Iens juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Iens? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Essent, NLE en ook Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2250 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1100 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jullie actuele energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: controleer ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Iens. Als je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energiemaatschappij. Hierin vind je afgesproken prijzen en condities (onder andere vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het vorige gas en stroom pakket wordt opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Dikwijls wordt dit van je gevraagd iets voor de ingangsdatum, echter soms ook tot een paar dagen na de overstap. De toekomstige leverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Iens. Het is nog even wachten op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Voorts ontvangen jullie de eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “overstappen naar UnitedConsumers“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Littenseradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Remeha, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag vermindert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Iens

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Iens en betaal minder voor gas en licht!