Energieleveranciers Stadskanaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stadskanaal vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel aantrekkelijke acties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Anode Energie of HVC kunt vinden. Overstappen gaat moeiteloos en vlug. Op energieleverancieractie.nl vind je handige toelichtingen en handreikingen voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Stadskanaal

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Stadskanaal? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieverbruik en woning. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien geven enkele maatschappijen een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €180 tot €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Diepenheim.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een flinke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stadskanaal april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Vervolgens doorzoek je een lijst met de beste energiebedrijven. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Vrijopnaam.

Vind het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Stadskanaal

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij de vergelijker kun je vlug energieprijzen Stadskanaal vergelijken. Voer je adres en verbruik in, en vind meteen de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker contract? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vind snel de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Meeden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Stadskanaal?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Stadskanaal april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Stadskanaal? Onder dit stukje lees je een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Pure Energie en ook Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent gerekend met een verbruik van 1650 kWh t/m 4250 kWh stroom en 1400 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: check altijd de condities van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Stadskanaal. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energiemaatschappij. In dit schrijven lees jij de overeengekomen kosten en condities (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie vorige energiecontract zal worden opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe maatschappij. Meestal gebeurt dit iets voor de datum van overstap, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Stadskanaal. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarnaast ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “overstapbonus Oxxio“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de maatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Stadskanaal.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt minderen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Stadskanaal

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Stadskanaal en bezuinig op gas en licht!