Energieleveranciers Buitenpost Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Buitenpost vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij onder andere E.ON of Pure Energie kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl vind je handige details en hulp voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Buitenpost

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Buitenpost? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder verstrekken sommige leveranciers een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €180 – €235. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Meeden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Buitenpost mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Nadien check je een lijst met relevante energie aanbieders. Je selecteert meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.875 kWh 725 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Clean Energy tot en met UnitedConsumers.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €475 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Buitenpost

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze tool kun je moeiteloos energieprijzen Buitenpost vergelijken. Geef je woongegevens en energieverbruik in en selecteer vlug het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vind snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Venray afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Buitenpost?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Buitenpost mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Buitenpost? Hieronder doorzoek jij een opsomming met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco en ook Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE op basis van een verbruik van 2250 kWh t/m 4100 kWh stroom en 1300 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: bekijk ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Buitenpost. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de gekozen maatschappij. In deze mail of brief zie jij de geldige tarieven en regelgeving (onder andere verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Je lopende contract wordt opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige maatschappij. In de meeste gevallen doe je dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Buitenpost. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Voorts krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Vattenfall korting“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste aanbieders van energie doen hier aan mee. De leveranciers kopen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Achtkarspelen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Buitenpost

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Buitenpost en bespaar op gas en licht!