Energieleveranciers Oudega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oudega vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel tijdelijke acties die men standaard niet bij bedrijven als De Vastelastenbond en HVC kan scoren. Overstappen van energie gaat handig en snel. Op deze pagina vergaar je handige feiten en support bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oudega

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oudega? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: energieverbruik en adres. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de energienota. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Bovendien bieden enkele leveranciers een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €105 tot +/- €260. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Assendelft.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oudega mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je ontdekt snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is zo gepiept. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hier bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van E.ON tot Innova Energie.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oudega

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze tool kunnen jullie rap energieprijzen Oudega vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en energieverbruik in en vind rap de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker pakket? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en signaleer à la minute de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Houwerzijl afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Oudega?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Oudega mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Oudega? Hier check je een aantal van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Vattenfall maar uiteraard ook Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE op basis van een verbruik van 2300 kWh tot 4050 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: bekijk zeker even de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Oudega. Zodra het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe leverancier. In dit schrijven zie jij de kosten en condities (onder andere netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw lopende energiecontract wordt stopgezet. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? Jij zult dan gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, echter soms ook tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Oudega. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “contract Greenchoice“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Denk aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Oudega

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Oudega en betaal minder voor gas en licht!