Energieleveranciers Houwerzijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Houwerzijl vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die men standaard niet bij bedrijven als Huismerk Energie of Innova Energie kan afsluiten. Overstappen van energie gaat makkelijk en zonder problemen. Op de site lees je nuttige gegevens en support dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Houwerzijl

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Houwerzijl? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door factoren als: stroom- en gasverbruik en adres. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren sommige organisaties een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €100 tot +/- €250. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Sondel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aardig gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Houwerzijl mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna check je een lijst met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je treft onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze website vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 650 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke providers vergelijken. Van Clean Energy tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €315 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Houwerzijl

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze zoekmachine kan jij onmiddellijk energieprijzen Houwerzijl vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruiksgegevens in, en bekijk probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaald pakket? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en check vlug de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Broekland afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Houwerzijl?

 1. Voer jouw locatie in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Houwerzijl mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Houwerzijl? Onder dit stukje bekijk je een aantal van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco maar ook Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Oxxio op basis van een verbruik van 2100 kWh tot 4200 kWh stroom en 1200 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: achterhaal altijd de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Houwerzijl. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende organisatie. Aan de hand daarvan lees jij alle tarieven en condities (denk aan energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Het huidige energiecontract wordt stopgezet. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Doorgaans moet dit vlak voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de eerdere energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Houwerzijl. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Ook ontvang jij een eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “overstappen naar Eneco“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente De Marne.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw energieconsumptie weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Houwerzijl

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Houwerzijl en betaal minder voor gas en licht!