Energieleveranciers Sondel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sondel vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel unieke aanbiedingen die jij via de sites van o.a. Essent en Qurrent kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en rap. Op deze pagina doorzoek jij handige toelichtingen en hulp ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Sondel

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Sondel? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieconsumptie en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren sommige leveranciers een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €185 tot €290. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Delwijnen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sondel april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Nadien doorzoek je een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Problemen bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 625 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Sondel

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van onze zoekmachine kun jij binnen no-time energieprijzen Sondel vergelijken. Vul jouw locatie + verbruiksgegevens in, en bekijk onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek direct de beste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Mariahout afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sondel?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Sondel april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Sondel? Op energieleverancieractie.nl check je een lijstje met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice en ook ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio met een verbruik van 2250 kWh tot 3400 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: doorzoek zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Sondel. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde organisatie. Aan de hand daarvan vind je de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat vorige gas en stroom pakket wordt stopgezet. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Doorgaans moet dit vlak voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Sondel. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarbij incasseren jullie de eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “overstapbonus Budget Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw eigen verbruik reduceert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Sondel

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Sondel en bespaar op gas en licht!