Energieleveranciers Opeinde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Opeinde vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Budget Energie of UnitedConsumers kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en snel. Op deze website vergaar je handige aanwijzingen en tips bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Opeinde

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Opeinde? Het is niet mogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan enkel de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden flink wat leveranciers een aantrekkelijke welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €160 – €250. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Amersfoort.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Opeinde juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een opsomming met de beste energiecontracten. Je selecteert handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Tips gebruiken bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op de site tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Essent tot en met Qwint.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €415 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Opeinde

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Opeinde vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en bekijk binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer eenvoudig de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Holthees afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Opeinde?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Opeinde juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Opeinde? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, NLE, Essent, Eneco en ook Oxxio, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl met een verbruik van 2300 kWh tot 3450 kWh stroom en 1000 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: controleer altijd de opgestelde regels van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Opeinde. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin tref jij de geldige tarieven en voorwaarden (zoals energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande aanbieder. Dikwijls moet dit iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de overstap. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Opeinde. Hiervoor krijg je een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens krijg jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “abonnement bij Huismerk Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers reserveren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Smallingerland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Opeinde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Opeinde en bespaar op gas en licht!