Energieleveranciers Amersfoort Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Amersfoort vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke acties die je niet via de website van bijv. Allure Energie of Innova Energie kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en gebruiksvriendelijk. Hieronder lees je praktische feiten en handreikingen voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Amersfoort

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Amersfoort? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van aspecten als: energieconsumptie en woonplaats. Verder moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt vastrecht, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren de meeste maatschappijen een royale welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €170 tot €285. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Kerkdriel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Amersfoort juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan check je een lijst met relevante energiecontracten. Je ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op deze website detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 625 m³
2 personen 2.450 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle grote organisaties vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Altijd de laagste prijs

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Amersfoort

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van onze zoekmachine kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Amersfoort vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en kies onmiddellijk het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker pakket? Dat is te vinden in site van de leverancier. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en bekijk meteen de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Sint Pancras afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Amersfoort?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Amersfoort juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Amersfoort? Op de site vind je een lijstje met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice, NLE maar ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Oxxio gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 3950 kWh stroom en 950 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij je energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: check wel de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Amersfoort. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande organisatie. In dit schrijven bekijk jij de kosten en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie actuele energiecontract zal worden beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je verhuizen? Je moet dan zelf gewoonlijk het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Meestal gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Amersfoort. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Tevens krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “Greenchoice contract“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Amersfoort.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Amersfoort

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Amersfoort en bespaar op gas en licht!