Energieleveranciers Ootmarsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ootmarsum vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld E.ON en Vandebron kunt vinden. Overstappen van energie gaat handig en prettig. Hieronder vind je bruikbare informatie en hulp ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ootmarsum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Ootmarsum? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieverbruik en locatie. Verder moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens hanteren flink wat organisaties een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €125 tot +/- €285. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Amerongen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een behoorlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ootmarsum juli 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Hierna vind je een opsomming met de beste energiecontracten. Je selecteert rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Advies nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Eneco tot aan Vrijopnaam.

Altijd de laagste prijs

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €385 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Ootmarsum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van de vergelijker kun je binnen no-time energieprijzen Ootmarsum vergelijken. Vul jouw locatie en gas/licht inschatting in en selecteer snel de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker contract? Klik dan op de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vind direct de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Holten afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ootmarsum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Overijssel)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Ootmarsum juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ootmarsum? Nu vind je een tabel met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, NLE, Pure Energie, Essent maar ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie op basis van een verbruik van 2050 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over je leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: doorzoek altijd de voorschriften van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ootmarsum. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande leverancier. Hierin tref jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Je actuele gas en stroom pakket wordt beëindigd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieaanbieder. Meestal moet dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan de “vroegere” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Ootmarsum. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Voorts ontvangen jullie de eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “abonnement bij Greenchoice“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zon en wind (energie). De meeste leveranciers maken hier graag gebruik van. De organisaties importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Dinkelland.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Overijssel.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te beperken zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ootmarsum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Ootmarsum en betaal minder voor gas en licht!