Energieleveranciers Oostwold Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oostwold vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij onder andere Energiedirect.nl en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Overstappen van energie gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website vergaar je handige details en adviezen ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oostwold

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Oostwold? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van aspecten als: energieverbruik en woning. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast verstrekken flink wat maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €145 – €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Ameide.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is best een moeilijke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oostwold april 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend tref jij een overzicht met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Problemen bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 700 m³
2 personen 2.100 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.050 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot Oxxio.

Besparen op de energienota

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €495 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oostwold

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. de vergelijker kun jij onmiddellijk energieprijzen Oostwold vergelijken. Voer je adres & verbruiksgegevens in, en selecteer moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaald pakket? Bekijk dan de merkpagina. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen op deze pagina en check onmiddellijk de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Hollandscheveld afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Oostwold?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Oostwold april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Oostwold? Op deze website lees je een aantal van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Essent, NLE en ook Budget Energie, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 2300 kWh t/m 4400 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Oostwold. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe organisatie. Hierin tref je afgesproken prijzen en voorwaarden (zoals leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw vorige pakket wordt opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Doorgaans doe je dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Oostwold. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Voorts krijg je de eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “abonnement bij Engie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Leek.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw energieconsumptie vermindert zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Oostwold

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Oostwold en betaal minder voor gas en licht!