Energieleveranciers Ameide Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ameide vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op deze website lees je praktische feiten en support ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ameide

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ameide? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen veel maatschappijen een royale welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 tot +/- €265. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Keijenborg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over nogal een flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ameide mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Nadien check je een tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Je vindt zo snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gepiept. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van DELTA tot aan Qwint.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €495 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ameide

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze zoekmachine kan men ogenblikkelijk energieprijzen Ameide vergelijken. Voer je adres plusverbruiksgegevens in, en zoek meteen het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vergelijk vlug de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Sint Maartensbrug afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ameide?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ameide mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Ameide? Op de site bekijk je een aantal van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Greenchoice en ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 1500 kWh tot 2600 kWh stroom en 800 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: bekijk altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ameide. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen leverancier. In dit schrijven tref je de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw werkende contract wordt beëindigd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? Je moet dan zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energiemaatschappij. Normaal gesproken dien je dit te doen een paar dagen voor de datum van overstap, echter soms ook tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige maatschappij geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Ameide. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Bovendien incasseer jij een eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “Energieflex contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Zederik.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw eigen verbruik minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ameide

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Ameide en bespaar op gas en licht!