Energieleveranciers Onnen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Onnen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die jij via de sites van onder andere Essent of HVC kan scoren. Overstappen gaat makkelijk en is zo gepiept. Op energieleverancieractie.nl vergaar je bruikbare informatie en support t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Onnen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Onnen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energiekosten. Dat beslaat maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien gunnen veel leveranciers een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €110 tot €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Achlum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aardig moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Onnen april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een tabel met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 1.950 m³

Complete vergelijking

Alle grote organisaties vergelijken. Van Fenor tot Vattenfall.

Een lagere energierekening

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €375 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Onnen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kan jij onmiddellijk energieprijzen Onnen vergelijken. Vul jouw locatie + verbruiksgegevens in, en kies moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker pakket? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en signaleer direct de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Heukelum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Onnen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Onnen april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Onnen? Op deze website vind je een ranglijst van veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Essent en ook ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 2300 kWh tot 3050 kWh stroom en 800 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: bekijk zeker even de voorschriften van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Onnen. Op het moment dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energiemaatschappij. Aan de hand daarvan vind jij alle tarieven en kleine lettertjes (zoals verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieleverancier. Meestal dien je dit te doen iets voor de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan de eerdere leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Onnen. Het is nog even wachten op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Ook incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “verbruik MAIN Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energie-aanbieders doen hier aan mee. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Haren.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij de energievraag kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Onnen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Onnen en betaal minder voor gas en licht!