Energieleveranciers Achlum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Achlum vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Huismerk Energie en MAIN Energie ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en is zo gepiept. Op deze pagina vind jij toepasbare toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Achlum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Achlum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en woning. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast schenken veel organisaties een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €185 t/m €280. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Jisp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is best een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Achlum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarop vind je een lijst met relevante energiemaatschappijen. Je selecteert onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is zo gepiept. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 625 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle erkende partijen vergelijken. Van Eneco tot Innova Energie.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €375 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Achlum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kun je vlug energieprijzen Achlum vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en vind vlug de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaald pakket? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Check nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en bekijk meteen de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Schoorl afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Achlum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Achlum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Achlum? Op energieleverancieractie.nl vind je een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent, NLE en natuurlijk Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Budget Energie met een verbruik van 1800 kWh tot 3700 kWh stroom en 800 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: doorzoek altijd de voorwaarden van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Achlum. Als je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende maatschappij. In deze mail of brief zie jij de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende gas & licht pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls dien je dit te doen iets voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder speelt de standen door aan je voormalige maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Achlum. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarbij incasseer je een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Innova Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). De meeste aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers reserveren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Achlum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Achlum en bespaar op gas en licht!