Energieleveranciers Ommen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ommen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij bijv. E.ON en Vrijopnaam kan afsluiten. Het oversluiten gaat moeiteloos en snel. Op de site bekijk je toepasbare aanwijzingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ommen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Ommen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten: het telt allemaal mee. Tevens hanteren sommige aanbieders een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot €240. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Abbekerk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ommen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de beste energiebedrijven. Je treft vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van jouw verbruik? Op deze pagina detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 personen 2.450 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle grote providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan UnitedConsumers.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €425 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ommen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van onze speciale vergelijker kun jij onmiddellijk energieprijzen Ommen vergelijken. Voer je adres en ook gas/licht inschatting in en bekijk à la minute het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en check binnen no-time de beste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Herwen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ommen?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Ommen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Ommen? Op energieleverancieractie.nl vind je een aantal van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Essent, Pure Energie, NLE, Greenchoice en ook Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2350 kWh t/m 2950 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: controleer uiteraard de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ommen. Als jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe leverancier. Hierin zie je de prijzen en condities (onder andere aansluitkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw oude energiepakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande leverancier. Normaliter doe je dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting de “vroegere” maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Ommen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bijstellen. Tevens krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “verbruik Huismerk Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Ommen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Intergas, Remeha, AWB, Atag of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ommen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Ommen en betaal minder voor gas en licht!