Energieleveranciers Odiliapeel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Odiliapeel vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Fenor en Vrijopnaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Hier vind jij praktische aanwijzingen en hulp ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Odiliapeel

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Odiliapeel? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Ook hanteren de meeste maatschappijen een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €80 tot €220. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Zwartemeer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Odiliapeel februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Dan tref jij een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Je treft handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Hier vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 650 m³
2 personen 2.100 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot NLE.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €415 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Odiliapeel

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze zoekmachine kan je meteen energieprijzen Odiliapeel vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en selecteer eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vergelijk meteen de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Heinkenszand afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Odiliapeel?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Brabant)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Odiliapeel februari 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Odiliapeel? Onder dit stukje bekijk je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Eneco maar uiteraard ook Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 1650 kWh tot 3600 kWh stroom plus 850 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: controleer altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Odiliapeel. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieleverancier. In dit schrijven tref je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (onder andere netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande aanbieder. Normaal gesproken doe je dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de overstap. De toekomstige leverancier speelt de standen door aan jouw oude aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Odiliapeel. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Tevens incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “maandelijkse kosten Oxxio“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Uden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij de energievraag minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Odiliapeel

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Odiliapeel en betaal minder voor gas en licht!