Energieleveranciers Noord-Brabant Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Noord-Brabant vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Engie en Powerpeers kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en zonder problemen. Op deze website bekijk je functionele details en support ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Noord-Brabant

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Noord-Brabant? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien gunnen flink wat organisaties een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €145 tot +/- €275. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken IJlst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aanzienlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Noord-Brabant april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarop vind je een overzicht met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Advies nodig bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle populaire partijen vergelijken. Van Essent tot Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €315 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Noord-Brabant

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van de vergelijker kan je rap energieprijzen Noord-Brabant vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruik in, en kies vlug de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald contract? Dit vind je in de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer direct de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Schettens afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Noord-Brabant?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Noord-Brabant april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Noord-Brabant? Op energieleverancieractie.nl lees je een aantal van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco + Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 2150 kWh – 3400 kWh stroom plus 850 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: bekijk wel de condities van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Noord-Brabant. Zodra jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energiemaatschappij. Aan de hand daarvan zie jij de overeengekomen kosten en voorwaarden (denk hierbij aan regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie oude pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Meestal wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Noord-Brabant. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment bewerken. Bovendien ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “actie Liander“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de maatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven bestellen zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Noord-Brabant.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval jij de energievraag minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Noord-Brabant

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Noord-Brabant en bespaar op gas en licht!