Energieleveranciers Musselkanaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Musselkanaal vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. De Vastelastenbond en Oxxio kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en is zo gepiept. Op de site doorzoek jij bruikbare aanwijzingen en tips dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Musselkanaal

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Musselkanaal? Het is onmogelijk één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Eveneens moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden enkele bedrijven een hoge welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €115 tot €230. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Winde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aanzienlijk moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Musselkanaal juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens doorzoek je een tabel met relevante energiecontracten. Jij kiest snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Moeite bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina check je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 600 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke providers vergelijken. Van Engie tot aan Vrijopnaam.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €355 per jaar.

Makkelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Musselkanaal

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van onze tool kun jij rap energieprijzen Musselkanaal vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruiksgegevens in, en bekijk direct het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en check direct de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Vind alles uit over goedkoopste energie in Gorredijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Musselkanaal?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Musselkanaal juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Musselkanaal? Nu doorzoek jij een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Greenchoice + Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2200 kWh tot 4150 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over je energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: achterhaal wel de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Musselkanaal. Als je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende leverancier. In dit schrijven lees je de prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie huidige energiepakket wordt opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Meestal doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting jouw oude maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Musselkanaal. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “energiebedrijf Essent“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De organisaties halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Stadskanaal.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Nefit, AWB, Intergas, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Musselkanaal

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Musselkanaal en bespaar op gas en licht!