Energieleveranciers Winde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Winde vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die je niet via de website van bijvoorbeeld Essent of Oxxio kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en vlug. Hieronder vind jij toepasbare feiten en tips ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Winde

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Winde? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woning. Verder moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren sommige aanbieders een royale welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €125 – €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hei- en Boeicop.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een behoorlijk flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Winde april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Nadien tref jij een opsomming met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Advies nodig bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hieronder bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 650 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €275 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Winde

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van de vergelijker kan jij moeiteloos energieprijzen Winde vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruiksgegevens in, en vind snel de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in site van de leverancier. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en bekijk direct de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Posterholt afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Winde?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Winde april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Winde? Op deze pagina vind jij een lijstje met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent en ook Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent gerekend met een verbruik van 2050 kWh tot 2550 kWh stroom plus 950 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: controleer uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Winde. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen aanbieder. Aan de hand daarvan vind jij de kosten en kleine lettertjes (denk hierbij aan energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het werkende contract zal worden opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Winde. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Voorts ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “opzeggen E.ON“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Denk aan een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Tynaarlo.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Winde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Winde en betaal minder voor gas en licht!