Energieleveranciers Mussel Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Mussel vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale kortingsacties die je niet via de website van bijv. DELTA of UnitedConsumers kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en vlug. Op deze pagina bekijk je functionele toelichtingen en hulp voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Mussel

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Mussel? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast bieden enkele organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €85 tot €265. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Wilsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig moeilijke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Mussel mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend volgt een resultatenpagina met beschikbare energiebedrijven. Je treft simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.875 kWh 625 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan Powerpeers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €375 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Mussel

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze zoekmachine kun je à la minute energieprijzen Mussel vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + stoom/gas verbruik in en kies snel de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald pakket? Klik dan op de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vind meteen de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Gorinchem afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Mussel?

 1. Voer jouw locatie in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Mussel mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Mussel? Onder dit stukje vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2150 kWh – 3600 kWh stroom en 1100 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: doorzoek altijd de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Mussel. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energieleverancier. Hierin zie jij afgesproken prijzen en regelgeving (bijvoorbeeld leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je actuele pakket wordt beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energieleverancier. Normaal gesproken gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij communiceert dit weer richting de eerdere leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Mussel. Het is nog even wachten op een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Ook krijg jij de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “energiebedrijf Engie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Stadskanaal.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt minderen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Mussel

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Mussel en bezuinig op gas en licht!