Energieleveranciers Wilsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wilsum vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Budget Energie of Qurrent kan scoren. Overstappen gaat handig en gebruiksvriendelijk. Hier lees je toepasbare toelichtingen en handreikingen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wilsum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wilsum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en postcode. Verder moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Ook gunnen sommige maatschappijen een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €130 – €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Hegelsom.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om nogal een complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wilsum juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een tabel met de beste energie aanbieders. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Tips gebruiken bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Engie tot aan Vandebron.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €225 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wilsum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. de vergelijker kan je rap energieprijzen Wilsum vergelijken. Vul jouw locatie + stoom/gas verbruik in en bekijk eenvoudig het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en bekijk à la minute de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Poppenwier afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wilsum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Wilsum juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wilsum? Op de site doorzoek jij een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, NLE, Vattenfall, Eneco + Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE op basis van een verbruik van 2150 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: bekijk zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Wilsum. Als jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de nieuwe energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref jij de geldige tarieven en regelgeving (denk aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jouw actuele gas en stroom pakket wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Doorgaans wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Wilsum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Daarbij incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “opzeggen DELTA“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Kampen.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wilsum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Wilsum en bespaar op gas en licht!