Energieleveranciers Poppenwier Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Poppenwier vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij onder andere Budget Energie en Vandebron ontvangt. Overstappen van energie gaat makkelijk en vlug. Op deze pagina vind jij nuttige feiten en support dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Poppenwier

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Poppenwier? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieconsumptie en adres. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens verstrekken de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €160 t/m €215. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Belfeld.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Poppenwier mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarop volgt een lijst met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 650 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot Vattenfall.

Een lagere energierekening

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €385 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Poppenwier

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van energieleverancieractie.nl kun jij snel energieprijzen Poppenwier vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en kies à la minute de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Selecteer dan website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check snel de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Kamperveen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Poppenwier?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Poppenwier mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Poppenwier? Nu check je een opsomming met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers berekend met een consumptie van 1550 kWh tot 3400 kWh stroom plus 700 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: doorzoek wel de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Poppenwier. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref je alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jullie oude energiecontract zal worden opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf meestal het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige aanbieder. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor de datum van overstap, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Poppenwier. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Tevens incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “vergelijk direct Coteq Netbeheer“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Poppenwier

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Poppenwier en bespaar op gas en licht!