Energieleveranciers Gorinchem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gorinchem vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Greenchoice of MAIN Energie kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en snel. Op energieleverancieractie.nl vergaar je toepasbare toelichtingen en support t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Gorinchem

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Gorinchem? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en adres. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook schenken flink wat aanbieders een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €140 tot €220. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Poppenwier.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gorinchem juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens check je een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Tips gebruiken bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze website detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 725 m³
2 personen 2.200 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Pure Energie.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €415 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Gorinchem

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze zoekmachine kun jij eenvoudig energieprijzen Gorinchem vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en vind binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker pakket? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en ontdek rap de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Alkmaar afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Gorinchem?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Gorinchem juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Gorinchem? Onder dit stukje doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco en natuurlijk ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 3700 kWh stroom en 800 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: achterhaal uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Gorinchem. Wanneer je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende maatschappij. Hierin zie je afgesproken prijzen en kleine lettertjes (denk aan energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jouw oude energiecontract wordt beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. In de regel moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Gorinchem. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Ook krijgen jullie een eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “De Vastelastenbond tarieven“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. De meeste aanbieders van energie doen hier aan mee. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Gorinchem.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je het verbruik van energie minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Gorinchem

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Gorinchem en bespaar op gas en licht!