Energieleveranciers Alkmaar Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alkmaar vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke acties die jij via de sites van onder andere De Vastelastenbond of Oxxio kunt vinden. Overstappen van energie gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op de site vind je toepasbare feiten en adviezen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Alkmaar

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Alkmaar? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren de meeste leveranciers een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €80 t/m €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Kamperveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een aardig flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alkmaar juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Hierna volgt een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het schatten van jouw verbruik? Op de site vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 675 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Eneco tot aan Pure Energie.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €355 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Alkmaar

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kun jij à la minute energieprijzen Alkmaar vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en selecteer rap het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en vind binnen no-time de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Sinderen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Alkmaar?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Alkmaar juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Alkmaar? Op deze pagina doorzoek jij een ranglijst van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Essent, Greenchoice, Pure Energie en ook ENGIE, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2150 kWh – 3050 kWh stroom en 750 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Tip: check ten alle tijde de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Alkmaar. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Hierin tref jij de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Normaal gesproken gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige maatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Alkmaar. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Voorts incasseer je een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “RENDO Netwerken“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Onder andere een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Alkmaar.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Alkmaar

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Alkmaar en bezuinig op gas en licht!