Energieleveranciers Moddergat Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Moddergat vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. De Vastelastenbond en Pure Energie ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op deze website vind je toepasbare details en hulp voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Moddergat

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Moddergat? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en locatie. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast verstrekken veel leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €180 t/m €230. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Wierum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een aanzienlijk flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Moddergat mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Hierna check je een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Advies nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze website bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 675 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Vrijopnaam.

Flink besparen op jouw energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €495 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Moddergat

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze speciale vergelijker kun jij direct energieprijzen Moddergat vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook stoom/gas verbruik in en kies direct het goedkoopste contract. Meer details over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Check nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk à la minute de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Genemuiden afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Moddergat?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Moddergat mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Moddergat? Hier lees je een aantal van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Essent, Eneco, Pure Energie, NLE maar ook ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 1700 kWh t/m 4050 kWh stroom plus 900 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Moddergat. Nadat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de gekozen organisatie. Daarin tref je de kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Het actuele contract zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Moddergat. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarnaast incasseer jij de eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “energieleverancier Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders reserveren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Dongeradeel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te beperken heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Moddergat

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Moddergat en bespaar op gas en licht!