Energieleveranciers Wierum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wierum vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij aanbieders zoals E.ON of Qurrent kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en is zo gepiept. Op de site doorzoek jij bruikbare gegevens en support ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wierum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wierum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Daarnaast moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €105 t/m €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Hazerswoude.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is nogal een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wierum juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna tref jij een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw verbruik? Op deze website vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 650 m³
2 personen 2.225 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot en met Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €265 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wierum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. de vergelijker kunnen jullie meteen energieprijzen Wierum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk onmiddellijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Parrega afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wierum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Wierum juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wierum? Op deze website doorzoek jij een aantal van veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Essent en natuurlijk Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2250 kWh t/m 4250 kWh stroom plus 900 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: bekijk wel de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Wierum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de gekozen energieaanbieder. Daarin vind je alle tarieven en condities (denk aan regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Je oude gas & licht pakket wordt stopgezet. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande leverancier. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de overstapdatum. De toekomstige aanbieder communiceert dit weer richting de eerdere aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wierum. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Voorts incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “abonnementen van Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt minderen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wierum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Wierum en betaal minder voor gas en licht!