Energieleveranciers Miedum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Miedum vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die men standaard niet bij bijv. Fenor en NLE kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze pagina vergaar je handige toelichtingen en adviezen ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Miedum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Miedum? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woning. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden enkele maatschappijen een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €100 tot €280. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Wetsens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Miedum april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Aansluitend vind je een overzicht met de goedkoopste energie aanbieders. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Advies nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 personen 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot en met Qurrent.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €495 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Miedum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze zoekmachine kunnen jullie snel energieprijzen Miedum vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en zoek binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en check snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Geldermalsen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Miedum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Miedum april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Miedum? Op de site doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent en ook Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2000 kWh t/m 3000 kWh stroom en 800 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw huidige maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: check wel de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Miedum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energiemaatschappij. Hierin vind je alle tarieven en voorwaarden (denk aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie werkende pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige maatschappij. Normaal gesproken gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. De toekomstige aanbieder communiceert dit weer richting de eerdere maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Miedum. Hiervoor krijg je een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Bovendien ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “energieleverancier Huismerk Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven importeren zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Leeuwarden.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Miedum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Miedum en bespaar op gas en licht!