Energieleveranciers Meedhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meedhuizen vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel exclusieve kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Overstappen gaat moeiteloos en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl vind je functionele toelichtingen en support t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Meedhuizen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Meedhuizen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en adres. Ook moet je verder kijken dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens geven veel leveranciers een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €95 – €250. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Wergea.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meedhuizen juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Aansluitend check je een opsomming met beschikbare energieleveranciers. Je treft à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Hulp nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hier vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van E.ON tot MAIN Energie.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Meedhuizen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door energieleverancieractie.nl kan je vlug energieprijzen Meedhuizen vergelijken. Vul jouw locatie plusenergieverbruik in en selecteer vlug het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere leverancier? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en bekijk snel de beste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Franeker afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Meedhuizen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Meedhuizen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Meedhuizen? Op deze pagina check je een ranglijst van gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Essent, Vattenfall, Pure Energie + Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2050 kWh – 3450 kWh stroom en 800 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: doorzoek uiteraard de voorschriften van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Meedhuizen. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieleverancier. In deze mail of brief tref jij de prijzen en kleine lettertjes (denk aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat huidige energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar je voormalige energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Meedhuizen. Het is nog even wachten op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij incasseren jullie een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “vergelijk Leon Zeewolde“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. De meeste aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Delfzijl.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw energieconsumptie minimaliseert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Meedhuizen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Meedhuizen en bezuinig op gas en licht!