Energieleveranciers Franeker Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Franeker vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Greenchoice of Powerpeers ontvangt. Overstappen gaat moeiteloos en probleemloos. Op de site bekijk je handige aanwijzingen en adviezen ter ondersteuning bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Franeker

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Franeker? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en woonplaats. Ook moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien verstrekken veel aanbieders een gulle welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €140 – €190. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oude Meer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een aanzienlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Franeker juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een opsomming met de beste energiebedrijven. Je vindt zo vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Hier vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 725 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle bekende providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot Vandebron.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €465 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Franeker

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van energieleverancieractie.nl kun je direct energieprijzen Franeker vergelijken. Vul jouw locatie plusverbruiksgegevens in, en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald contract? Bekijk dan website van de aanbieder. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal rap de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Zuidveld afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Franeker?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Franeker juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Franeker? Hier vind je een opsomming met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en natuurlijk Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Oxxio op basis van een verbruik van 1800 kWh – 3650 kWh stroom en 750 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: check wel de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Franeker. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin bekijk jij alle tarieven en condities (zoals aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Jullie vorige pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan gewoonlijk het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Gewoonlijk moet dit iets voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieleverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Franeker. Je kunt rekenen op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Voorts ontvang jij de eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Essent vergelijken“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie weet te verkleinen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Franeker

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Franeker en bespaar op gas en licht!