Energieleveranciers Mechelen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Mechelen vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van bijv. Clean Energy of Leon Zeewolde kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en rap. Op energieleverancieractie.nl vind jij toepasbare feiten en hulp bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Mechelen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Mechelen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder gunnen sommige aanbieders een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €125 tot +/- €220. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Welsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aardig complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Mechelen juni 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Daarop tref jij een lijst met de beste energieleveranciers. Jij kiest meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gepiept. Moeite bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl check je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Fenor tot HVC.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Mechelen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kan je binnen no-time energieprijzen Mechelen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker pakket? Klik dan op website van de aanbieder. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check snel de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Foudgum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Mechelen?

 1. Geef jouw postcode door (Limburg)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Mechelen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Mechelen? Nu doorzoek jij een aantal van veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, NLE en ook ENGIE, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2400 kWh tot 3600 kWh stroom en 1200 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: achterhaal uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Mechelen. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energieleverancier. Aan de hand daarvan bekijk je de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Je lopende gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande leverancier. In de regel doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Mechelen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Voorts incasseer jij de eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “vergelijk Huismerk Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel energiemaatschappijen doen hier aan mee. De organisaties kopen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Gulpen-Wittem.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Nefit, Intergas, AWB, Remeha of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie minimaliseert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Mechelen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Mechelen en betaal minder voor gas en licht!